fbpx

Sac İşleme

Sac metal imalatı, metal parçalar ve yapılar oluşturmak için birçok farklı işlemi kullanır. Parçalar son derece dayanıklıdır ve son kullanım uygulamaları için idealdir. Neredeyse tüm endüstriler (havacılık, otomotiv, tıp, tüketici elektroniği) ürünleri ve hizmetleri için sac imalat kullanıyor.

Sac metal işleme, lazer kesim yöntemiyle farklı şekiller oluştururarak saç levhaların kesilmesini , bükülmesini ve
kaynaklanmasını içeren bir imalat yöntemidir. Sac işleme , lazer kesim ve büküm sınıları içinde , CNC
işlemeden daha hızlı ve uygun maliyetlidir.

Sac işleme bölümünde basit metal kesmelerden karmaşık ve montaja hazır montaj bileşenlere kadar parçalar üretiyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaç profiline göre üretim metodları geliştirerek en uygun çözümleri sunuyoruz. Endüstriyel sac işleme alanında tasarım ve imalat mühendislerimiz ile bu alanda uzmanız.

Sadece kendimiz parçalar üretip montaj yapmıyoruz, aynı zamanda daha da geliştirmek veya optimize etmek söz konusu olduğunda sizi destekliyoruz.Metal konstrüksiyon için basit kenar parçalarından ilaç fabrikaları için karmaşık sistem muhafazalarına, ürün yelpazemiz ihtiyacınız olan her şeyi içerir. Tüm yaygın işleme süreçlerini müşterinin belirlediği kalitede uygulayabiliriz. Bu, müşterilerimiz için katma değeri olan mükemmel nihai ürünlerle sonuçlanır.

Özelleştirme
Bükme
Yuvarlak bükme
Lazer Kesim
Kaynak
Kesme
Elektropolisaj
Asitle temizleme
Galvaniz Kaplama
Elektrostatik Boyama
Kumlama
Maliyet Tasarrufu İpucu
Daha yüksek miktarlar, sac parçalar için birim başına daha düşük maliyete yol açacaktır.

SAC İŞLEME NEDİR?
Çelik, alüminyum ve metal levhaların kesilmesi, delinmesi, katlanılması ve birleştirilmesi işlemleridir.

Metal imalatları metal içinde keskin kıvrımlar ve açılar oluşturmaya yardımcı olarak sac imalat işlemini kolaylaştıran presler kullanır . Farklı işlevlere sahip ve farklı amaçlar için kullanılan çeşitli farklı abkant presleri vardır.

METAL BÜKME HİZMETİ
Metal bükme , özneye kuvvet uygularken metalin deforme olabileceği, açıyla bükülmesine ve genellikle ‘V’ veya ‘U’ şeklinde olmasına neden olan beklenen şekli oluşturmasıdır. Bir press, sac levhayı bükmek için kullanılan bir alettir ve bunu yapmak için kalıp kullanır.

METAL KAYNAKLAMA HİZMETİ
Sac imalatında diğer ana faktörlerden biri kaynaktır. Tüm bileşenler bir kez oluşturulduktan sonra, birleştirilir ve yerine kaynaklanır. Bükülmeyi veya diğer anormallikleri önlemek için sac imalatında birçok kaynak tekniği kullanılabilir. Bu teknikler, metalin soğutma işlemi sırasında kumla kaplanması, özel doğrultma işlemi, kademeli bir şekilde kaynak yapılması ve bir sağlam fikstür kullanılmasıdır.

Metal genellikle kumlanır, astarlanır ve boyanır. Bu daha sonra metalin makyajlanması ve paslanmaların önlenmesi için kullanılır.

METAL KAPLAMA / FIRIN BOYA
Bitmiş bir ‘son ürün’ isteyen müşteriler için, parçaları metal levhadan kestikten, katladıktan ve imal ettikten sonraki adım kaplama ve montajdır.Toz boyama işlemlerinde 3000mm uzunluğunda, 1000mm genişliğinde ve 1400mm derinliğinde parçaları fırın boya yapmamız mümkündür.

Projeniz için metal levha işleri sağlayabilmenin yanı sıra, Türkmaksan proje gereksinimleriniz için tasarımdan teslimata kadar her şeyi yapabilir.Teknik ekibimiz, müşterilerimizin temel işlerine odaklanmalarını sağlayan elektrikli ve mekanik ekipmanların tasarımı ve entegrasyonunda yardımcı olabilir.

SAC İMALAT İÇİN TASARIM SINIRLAMALARI
Sac metal imalatı, çok çeşitli metal parçalar üretmek için çok yönlü bir imalat sürecidir. Tüm üretim süreçleri gibi, teknoloji de avantajları ve dezavantajları ile birlikte geliyor. Bununla birlikte, işlemin sınırlamaları ve toleransları bilinerek, metal levha üretimini en üst düzeye çıkaran ürünler tasarlamak mümkündür.

MALZEME KALINLIĞI
Sac imal edilecek bir parça tasarlarken, parçanın duvar kalınlığını geometrilerinin tutarlı olmasını sağlamak çok önemlidir. Bunun nedeni, parçaların büküm, kesim veya şekillendirme aşamalarından gecmesidir.

RADYUS YARIÇAPI
Mümkün olduğu kadar, tüm bükümlerin aynı yönde olması sağlayın. Parça üretim aşamasında aynı açıların olması ve büküm yerlerinin aynı olması apartları ve işlemleri azaltır. Bu şekilde üretim maliyetleri azaltır. Bükümlü parçalarda, sac metal kalınlığına eşdeğer bir iç bükülme yarıçapı sağlanmalıdır.

AÇILAR VE KIVRIMLAR
Kıvrımları bir tasarıma entegre ederken, kıvrılmanın dış yarıçapının en az iki kat metal levha kalınlığı olduğundan ve parçanın tasarımındaki deliklerin kıvrılma noktasından belirli bir mesafeye yerleştirildiğinden emin olmak önemlidir (kıvrılma yarıçapı + levha kalınlığı).

HAVŞA
Havşaları bir parça tasarımına entegre ederken, açılma açısı, deliğin çapı ve yerleştirilmesi dahil olmak üzere bir dizi faktör dikkate alınmalıdır. CNC işlemeden daha az hassas olmasına rağmen, delgi aletleri havşa üretme konusunda etkili ve daha uygun maliyetlidir. Maliyetleri düşürmek için standart havşa boyutlarını korumak da faydalıdır.Boyutlar açısından, havşa başlıkları sac metal kalınlığının 0,6 katına kadar olabilir.Havşa başlarının metalin bir kenarından en az 4 kat, bir bükülmeden üç kat daha kalın olması gerektiğini de belirtmekte fayda var.

DELİKLER
Sac metal imalatında, delikler montaj veya kablo bağlantısı gerektiren parçalar için yaygın olarak kullanılır. Delikleri imal etmek, bir matkap veya delme aleti kullanılarak yapılabilir – ikincisi daha düşük maliyetlidir, ancak deliğin dibinde hafif bir koniklik meydana gelir. Delikli parçalar tasarlarken, delik çapları en az malzeme kalınlığı kadar büyük olmalıdır. Delikler, bükümlerden belli bir mesafeye yerleştirilmeleri gerekir (metal kalınlığının en az 2,5 katı + büküm yarıçapı). Deforme olmuş kenarları önlemek için delikler ayrıca levha kalınlığının kenarlarından en az 2 kat uzağa yerleştirilmelidir.

Lazerle kesim nedir?
Lazerle kesme, metallerin ve bazı metalik olmayan malzemelerin gerektiğinde aşırı hassasiyetle kesilmesine olanak sağlayan bir teknolojidir. Lazer ışını çapı tipik olarak 1-3 kW gücünde 0.1 mm ila 0.3 mm arasındadır, güç kesilen malzemenin türüne ve malzeme kalınlığına bağlı olarak ayarlanır. Alüminyum gibi yansıtıcı bir malzemeyi kesmek için 6kW’a kadar lazer güçlerine ihtiyaç vardır. .

Lazer kesim tipleri
Lazer kesicinin uygulamasına bağlı olarak, kesme ile birlikte farklı gazların seçimi kullanılır. Genel delme, kesme ve kazıma için Co2 tipik olarak kullanılır.
Yüksek güçlü lazer darbeleri kullanılırsa, neodim (Nd) gazı gerekir, bu kurulum esas olarak delme ile ilişkilendirilir. Sürekli yüksek güçlü ışın için neodimyum itriyum-alüminyum-garnet (Nd-YAG) kullanılır.

Gaz halindeki lazerle kesme, lazere kendi kesme özelliklerini sağlayan gazın içinden geçen bir elektrik akımı kullanır, ancak bu son zamanlarda revize edilmiştir ve bu yöntem DC akımı gibi elektrotların kullanılmasını gerektirmediğinden RF enerjisi artık tercih edilmektedir. Bu elektrotlar erozyona karşı hassastır

Lazer Kesim Nedir?
Lazerle kesim çok çeşitli malzemelerden kesilir, bunlar akrilik, ahşap, kağıt ve köpük çekirdekten yüksek karbonlu ve paslanmaz çeliklere kadar değişebilir, Lazerle kesim, iyi ısıya sahip oldukları için alüminyum ve bakır alaşımları gibi metaller için en uygun değildir iletken ve ışık yansıtıcı özellikleri, bu malzemeler daha güçlü bir lazer kullanımını gerektirir. Lazer kesiciler genellikle <12 mm’lik ince malzemeler için en uygun olanlardır ancak 25 mm civarında olan malzemeleri kesebilirler.

Lazer Kesimin Avantajları
Metal ile kesici arasında gerçek bir fiziksel temas olmadığından lazerle kesim sırasında malzemelerin kirlenmesi azalır.

Bir lazer çok küçük noktalara odaklanabildiğinden ve büyük hassasiyetle bilgisayarla kontrol edilebildiğinden, lazerli kesim büyük bir kesinliğe sahiptir, frezeleme gibi daha geleneksel yöntemlerle olduğu gibi kesim sırasında bir lazerde aşınma da yoktur.

Lazerle keserken malzemenin bükülme olasılığı azalır, çünkü lazer plazma kesimi ile karşılaştırıldığında lazer sadece küçük bir ısı alanı oluşturur.

Lazerle kesme, plazma kesmeden daha fazla enerji tasarrufu sağlar.

Lazer Kesimin Dezavantajları
Lazerle kesim yüksek enerji tüketimine sahiptir ve kesme işlemini yapmak için çok fazla güç çeker. Yüksek miktarda güç kullanmasına rağmen, hızlı ve hassas kesim hızı ile bu maliyeti telafi etmenin bir yoludur. Bir lazer kesicinin maliyeti ve kurulumu, diğer yöntemlerle karşılaştırıldığında da pahalı olur.

Kesim kenarları boyunca yapılan iş sertliği, daha fazla işleme yapılması gerekirse daha zor iş anlamına gelir.

Lazerle kesmenin diğer geleneksel kesim yöntemlerine göre avantajları nelerdir?
Temassız bir işlemdir ve bu nedenle çalıştığınız malzemeye ve ilişkili hareketli parçalara bağlı olarak minimum hasar meydana gelir.

Düşük bakım maliyeti vardır ve sadece ucuz yedek parçalara ihtiyaç duyar

Lazerle kesim İşlemi, malzeme israfını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur

Bir lazer makinesi birden fazla malzeme ve uygulama ile çalışır.

Işın bir ışık kutusu içine alındığı için diğer işlemlerden daha güvenlidir.

Bir lazer kesim işlemi gerçekleştirirken ışın yoğunluğu, ısı çıkışı ve süre ile tam kontrol size sunuyoruz, bu da oldukça güvenilir bir işlemdir.

Bunlar lazerle kesmenin birçok avantajından sadece birkaçı, daha fazla fayda için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Bu avantajlar, otomotiv , havacılık , elektronik , yarı iletken ve tıbbi endüstriler dahil olmak üzere birçok sektörde lazer tabanlı kesimin kullanılmasına neden olmuştur .

    DutchEnglishGermanRussianTurkish
    Call Now ButtonBizimle İletişime Geçin!